Pittige paprika hummus

Brood met een lekkere kruidenboter of tapenade smaakt natuurlijk heerlijk bij de borrel, maar verras je borrelbezoek eens met deze zelfgemaakte pittige paprikahummus! Het smaakt heerlijk en ziet er prachtig uit op de borreltafel.

Ingrediënten

  • brood naar keuze
  • 1 pot kikkererwten
  • 1 rode puntpaprika
  • 50 ml olijfolie
  • 1,5 el sesampasta (tahin)
  • 1 limoen
  • 1 el tabasco
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • verse koriander (of peterselie)

Verder heb je nodig:

  • grillpan
  • plastic zakje met sluiting
  • keukenmachine

Bereiding

Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en grill de buitenkant zo’n 5 minuten en de binnenkant zo’n 3 minuten. Doe de paprika’s – warm! – in het plastic zakje, sluit het zakje af en laat dit zo 15 minuten liggen. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder de kraan en doe deze in de keukenmachine. Doe de paprika erbij; verwijder eerst nog eventuele zwarte plekjes van het roosteren. Voeg nu de olijfolie, sesampasta, tabasco, het sap van de limoen, chilipoeder, cayennepeper, komijn en de koriander toe en mix er een gladde hummus van. Blijft de hummus te droog, voeg dan nog wat olijfolie en limoensap toe. Maak de hummus zo pittig als je zelf wilt door eventueel nog wat extra peper toe te voegen. Serveer met het brood.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl