Feestelijk hapje met gerookte zalm

Tussen alle zoetigheid is een hartig hapje soms meer dan welkom. Dit feestelijke hapje met zalm, komkommer, avocado en olijf op een stukje brood is lekker en ziet er feestelijk uit.

Ingrediënten:

  • vier sneedjes brood naar keuze (zonder korst)
  • 1 avocado, geschild en zonder pit
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • fijn gehakte dille
  • 1/2 blikje olijven, zonder pit
  • cocktailprikkers

Bereiding:

Snij het brood in vierkante stukjes. Snij de zalm in stukjes (die op het brood passen). Prak de avocado met een vork en voeg de citroensap toe, zodat het niet bruin wordt. Snij de komkommer in hele dunne plakjes (bijvoorbeeld met een kaasschaaf). Besmeer de stukjes brood met avocadopuree. Leg er een stukje zalm op en bestrooi met wat fijngehakte dille. Rijg een cocktailprikker door en plakje komkommer en prik deze in het broodje. Maak het hapje tot slot af met een halve olijf.