Pizzabroodjes

Broodje jam, broodje kaas... Maar wat dacht je van een zelfgemaakt pizzabroodje? We gebruikten hiervoor pistolets. Lekker, makkelijk en ze laten zich goed omtoveren tot de leukste lachebekjes. Als dat geen leuke lunch is! 

Ingrediënten (8 stuks):

• 4 pistolets
• 150 ml tomatensaus/passata
• 1 kleine rode ui
• 1 gele paprika
• 5 champignons
• 12 bolletjes mini –mozzarella
• 8 plakjes salami
• peper
• zout
• 2 tl oregano
• paar blaadjes verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pistolets over de lengte doormidden, zodat je een boven- en onderkant van het broodje hebt. Snijd van de bovenkant eventueel nog een klein reepje af zodat het broodje goed stevig blijft liggen. Meng de tomatensaus met de oregano en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schil de ui en snijd in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snijd in fijne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Smeer over elke bodem van de broodjes een laag tomatensaus en beleg met ui, champignons, paprika, plakje salami en halve bolletjes mozzarella. De pizzabroodjes mogen nu op de bakplaat met bakpapier. 10 Minuten de voorverwarmde oven in en daarna kun je smullen!