Brood en dieet

Brood en dieet

Het houdt de gemoederen bezig


Maar hoe zit het nou echt? Is brood echt een dikmaker? Of is het beleg meestal de boosdoener?

Brood is lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt het Voedingscentrum aan veel brood te eten: 6 à 7 sneetjes per dag voor een volwassen man. Maar er zijn mensen die denken dat brood een dikmaker is. Bijvoorbeeld omdat het van graan wordt gemaakt en er dus veel koolhydraten in zitten. Maar brood heeft juist de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen. Brood bevat namelijk voedingsvezels en andere voedingsstoffen, terwijl het maar weinig vet bevat. Kies bij voorkeur voor de soorten met veel vezels, zoals volkorenbrood. Deze geven je een prettig, gevuld gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt. Ook zijn voedingsvezels goed voor je stoelgang. Kortom: volkoren-, bruin- en meergranenbrood zijn een prima basis als je op je gewicht wilt letten.

Niet het brood is de dikmaker maar het beleg. Het is dan ook verstandig hierop te letten en niet te dik te beleggen. Ook maakt het natuurlijk uit wélk broodbeleg je kiest! Wij bieden regelmatig nieuwe (slanke) broodrecepten. Laat je lekker inspireren!

Wil je juist afvallen of volg je een koolhydraatarm dieet? Dan kan ons Low carb brood of ons Koolhydraatarm brood een optie voor je zijn.
Eierkoek per 4
Absoluut de lekkerste eierkoeken uit de regio!
€ 3,25
Spelt Muesli-Zonnepit brood
Een uniek smaakvol en vooral erg gezond brood.
€ 3,95
Koolhydraatarm brood 400gr
Meergranenbrood met slechts 8 gram koolhydraten per boterham.
€ 2,45
Low Carb brood 400 gr
Slechts 2,1 gram koolhydraten per boterham.
€ 3,30

Recept: Desembrood met

zelfgemaakte forelmousse


Dit desembrood met forelmousse is een ware traktatie voor de visliefhebbers. De heerlijke smaak van forel laat zich prima combineren met het stevige desembrood. Dus aan de slag en eet smakelijk!
Lees verder
Desembrood met forelmousse