Graansoorten

Graansoorten

Van welke graansoorten kun je brood maken?


De meeste broden worden van de graansoort tarwe gemaakt. Maar in feite kan ook van andere graansoorten meel voor brood worden gemalen, zoals van spelt, rogge, haver, gerst en mais. Een combinatie van diverse graansoorten, zaden en pitten vormen de basis van diverse meergranenbroden.

Iedere graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Voor alle graansoorten geldt dat ze de voedingsstoffen zetmeel (koolhydraten), eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel bevatten.

Ook voor vrijwel al onze broden gebruiken wij tarwemeel als basis. Uitzonderingen zijn ons smaakvolle Meesterspelt en onze Rogge-noten rozijnen sneetjes.
Duinen Volvezel
Volkorenbrood met 35% meer vezels dan een 'normaal' volkorenbrood.
€ 2,99
Surinaams broodje
Lekker met elk beleg.
€ 0,60
Oude kaas/mosterdbrood
Heerlijk als hapje bij een glaasje wijn of port.
€ 3,95
Worstenbolletje Smickle
MET GOUD BEKROOND door het Nederlands Bakkerij Centrum.
€ 0,80

Recept: Desembrood met

Japanse paling-teriyaki


Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.
 
Lees verder
Desembrood met paling-teriyaki