Ingrediënten

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten van brood?


Waar is brood nu eigenlijk van gemaakt? De hoofdingrediënten zijn bloem, meel of volkorenmeel, water, een rijsmiddel (gist of desem) en bakkerszout. Hieraan kunnen natuurlijk extra ingrediënten worden toegevoegd, zoals zaden, vruchten en/of noten. Hierdoor kan de bakker er lekker op los experimenteren en zo zijn eigen, unieke brood ontwikkelen.

Om bepaalde eigenschappen van een brood te verbeteren, zoals de houdbaarheid of malsheid van het brood, kunnen zogenoemde broodverbetermiddelen worden toegevoegd.
 

Zit er suiker in brood?

De bakker voegt meestal een kleine hoeveelheid suiker toe aan het brood. Dit dient in de eerste plaats als voeding voor het gist. Ook zorgt suiker ervoor dat een brood zijn mooie bruine korst krijgt. Uiteindelijk blijft er maar een kleine hoeveelheid suiker over in het brood.

Recept: Stoere tosti's

van stoer desembrood


Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar! Organiseer eens een tosti-lunch voor je vrienden!
Lees verder
Stoere tosti's van desembrood