Sinterklaas

De leukste tijd in de bakkerijHet zal je niet verbazen dat december de drukste maand is in de Bakkerij. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw… Stuk voor stuk gezellige feesten met eigen traditionele lekkernijen. Voor onze bakkers betekent dat dat ze nóg extra tandje bij moeten zetten. Maar vinden ze dat erg? Absoluut niet! Onze bakkers vinden de december maand juist extra leuk. Omdat ze hun bakkerskwaliteiten dan extra goed kunnen laten zien.

Momenteel is de bakkerij goed gevuld met de lekkerste Sinterklaasproducten. Roomboter amandelletters en –staven, (gevuld) speculaas, marsepein, chocoladeletters… En natuurlijk mogen de pepernoten en kruidnoten niet ontbreken!

Maar waar komen deze traditionele Sinterklaaslekkernijen nou eigenlijk vandaan? We hebben een paar leuke historische feitjes op een rijtje gezet.

Ook hebben we een aantal leuke vragen aan de bakker gesteld. Om na te gaan wat wel en wat niet waar is ten aanzien van bepaald Sinterklaasfabels.

Zelf aan de slag? Neem dan eens een kijkje bij onze Sinterklaasrecepten. Er staan leuke ideeën bij! En heb je behoefte aan nog meer inspiratie? Bijvoorbeeld voor leuke Sint-ideetjes? Bekijk dan ons Sinterklaas-Pinterestboard.