De leukste lunch

Voor mee naar school of werk


Een verse boterham met kaas of pindakaas in de broodtrommel is natuurlijk lekker maar op den duur is de verrassing daar wel vanaf. Met een beetje creativiteit en inspanning kun je elke dag een verrassende lunch klaarmaken om mee te nemen naar school of naar het werk. Dat begint met de juiste ingrediënten. Vers brood van de Meesterbakker met lekker beleg. Onze tips:

Verschillende broodsoorten
Breng variatie aan in de boterhammen die smeert. Meergranenbrood, volkorenbrood, brood met een maanzaad; er is genoeg te kiezen bij Meesterbakker Roodenrijs. Daarnaast kun je ook leuk variëren met bolletjes of puntjes en harde of zachte broodjes.  

Extraatjes
Af en toe een extraatje in de vorm van een krentenbol, croissantje of een kwarkbolletje is lekker en leuk. Niet elke dag want dan is het geen extraatje meer. Onverwacht  een keer een kaasbolletje aan te treffen in het broodblik is natuurlijk wel leuk. 
 
Groenten toevoegen
Op het brood bij het beleg een plakje komkommer, tomaat of een blaadje sla is simpel en snel. Losse snoeptomaatjes, reepjes paprika of schijfjes komkommer in een bakje erbij knabbelt lekker weg. Of maak eens een groentesmoothie met bleekselderij, avocado, peterselie en limoen. In zo'n handige beker neem je die zo mee.

Bentobox
Ken je de Bentobox? Het is een trend die is overgewaaid uit Japan. Deze vul je op een originele manier met lekkere en gezonde etenswaren. Kies bijvoorbeeld voor nootjes, mini sandwiches, gedroogd fruit, surimisticks, stukjes brood, een hardgekookt eitje, een handje zoutjes, stukje knabbelstok, sojaboontjes, partjes fruit, rozijnen, radijsjes... er zijn talloze mogelijkheden. Met speciale stekertjes kun je vormpjes maken in ontbijtkoek, (krenten)brood, wortel of komkommer. Zo wordt overblijven voor de kinderen een moment om naar uit te kijken.

Broodtrommelbriefjes
Geluk zit in kleine dingen. Doe eens een lief of grappig briefje in de broodtrommel van je kind of je partner. Succes verzekerd!

Recepten
Tot slot vind je op onze website heerlijke recepten voor de lunch. Niet allemaal geschikt om mee te nemen, maar thuis lunchen is natuurlijk ook heel gezellig.

Om jou te inspireren maken we regelmatig leuke nieuwe borden op onze Pinterest-pagina. Hieronder zie je ons bord met ideeën om lekkere ingrediënten om te toveren tot de leukste lunch. Op onze receptenpagina vind je lekkere recepten met brood als basis.

 

Recept: Wentelteefjes cupcakes

van witte boterhammen


Wentelteefjes, je kent ze vast wel! Ze zijn heerlijk bij het ontbijtof lunch. In dit recept maken we ze ook. Maar dan in van die handige cupcakevormpjes. Dan heeft iedereen zijn eigen portie... of 2 natuurlijk! En je neemt zo ook makkelijk meer naar school of naar een picknick.
Lees verder
Wentelteefjes cupcakes