Lunchen met Meesterbakker

Met een beetje creativiteit en een beetje inspanning kun je van je lunch een écht feestje maken. Een verse boterham met kaas is natuurlijk altijd lekker maar voor de variatie is ook leuk om te experimenten! Dat begint met de juiste ingredienten en vers brood van Meesterbakker van Iersel. Onze tips voor een lekkere lunch:


Verschillende broodsoorten
Breng variatie aan in de boterhammen die je smeert. Meergranenbrood, volkorenbrood, brood met maanzaad; er is genoeg te kiezen bij Meesterbakker van Iersel. Daarnaast kun je ook leuk variëren met bolletjes of puntjes en harde of zachte broodjes.  

Extraatjes
Af en toe een extraatje in de vorm van een krentenbol, croissantje of een kaasstengel is lekker en leuk. Niet elke dag want dan is het geen extraatje meer. Onverwachts een keer een eierkoek aan te treffen in het broodblik is natuurlijk wel leuk. 
 
Groenten toevoegen
Op het brood bij het beleg een plakje komkommer, tomaat of een blaadje sla is simpel en snel. Losse snoeptomaatjes, reepjes paprika of schijfjes komkommer in een bakje erbij knabbelt lekker weg. Of maak eens een groentensmoothie met bleekselderij, avocado, peterselie en limoen. In zo'n handige beker neem je die zo mee.

Bentobox
Ken je de Bentobox? Het is een trend die is overgewaaid uit Japan. Deze vul je op een originele manier met lekkere en gezonde etenswaren. Kies bijvoorbeeld voor nootjes, mini sandwiches, gedroogd fruit, surimisticks, stukjes brood, een hardgekookt eitje, een handje zoutjes, een stukje kaasstengel, sojaboontjes, partjes fruit, rozijnen, radijsjes... er zijn talloze mogelijkheden. Met speciale stekertjes kun je vormpjes maken in ontbijtkoek, (krenten)brood, wortel of komkommer. Zo wordt overblijven voor de kinderen een moment om naar uit te kijken.

Broodtrommelbriefjes
Geluk zit in kleine dingen. Doe eens een lief of grappig briefje in de broodtrommel van je kind of je partner. Succes verzekerd!

Recepten
Tot slot vind je op onze website heerlijke recepten voor de lunch. Niet allemaal geschikt om mee te nemen, maar thuis lunchen is natuurlijk ook heel gezellig.


 
Een keer iets anders dan een boterham met salami of kaas? Maak er brood hapjes van!
Lees verder
Brood hapjes