Meesterbakker Van Iersel

De historie van een familiebedrijf


Meesterbakker van Iersel is als familiebedrijf vanaf 1946 actief op de markt met het bakken van brood en banket en de verkoop via eigen winkelvestigingen. Met momenteel 14 winkels en diverse afnemers als bedrijven, instellingen en kinderdagverblijven zijn we een, regionaal meetellend, middelgrote bakkersonderneming. In onze bakkerij staat de ambachtelijke bereiding nog steeds centraal. De bakkerij voldoet aan de allernieuwste eisen en regelgeving om het kwaliteitsniveau hoog te houden en voedselveiligheid te garanderen.

In 2005 zijn wij toegetreden tot de Meesterbakkers, een samenwerkende groep ambachtelijke bakkers die service en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Daarom zijn in dat jaar ook de bedrijfsnaam en de huisstijl volledig vernieuwd. Ook de bakkerij zelf is in de voorbije jaren enorm gemoderniseerd en is onmiskenbaar een van de mooiste uit de gehele regio. De bakkerij voldoet aan alle gestelde eisen anno nu voor wat betreft de hygiëne en voedselveiligheid. Toonbeeld daarvan is onder andere de Smickle worstenbrood ruimte waar gekoeld geproduceerd wordt.

De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een snelle groei van de organisatie en inmiddels is Meesterbakker van Iersel doorgegroeid met winkels in Tilburg, Goirle, Berkel-Enschot en Udenhout. De kwaliteit is echter als vanouds gebleven en het ambachtelijke karakter wordt in zowel de winkels als in de bakkerij nog steeds benadrukt.

Sinds 2010 is dochter Mieke van Iersel in de voetsporen van de originele oprichters getreden en gaat zij samen met de ruim 100 medewerkers de toekomst in met de ambitie door te blijven groeien in de regio Tilburg.