Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich

Feestrecepten
Bouillabaisse met sterrentoastjes
Bouillabaisse met sterrentoastjes
Ingrediënten - 4 pers.
- Voor de bouillabaisse:
- 400 gr (ongepelde) garnalen
- 2 uien
- 1 winterwortel
- 2 stengel bleekselderij
- 2 el tomatenpuree
- 4 el bloem
- 100 ml cognac
- 2 el olijfolie
- peper - zout
Later toevoegen:
- 4 stukken witte vis
- 500 gr mosselen
Voor de dip:
- 1 teentje knoflook
- 0,5 tl paprikapoeder
- 4 el mayonaise
- 150 gr geraspte kaas
- 1 eetleper fijngehakte peterselie
- 8 sneetjes brood

4 pers.
Bereiding
Gebruik je verse garnalen, begin dan met het pellen van de garnalen. Zet ze daarna in de koelkast om ze later voor de afwerking te gebruiken.Pel de uien en snipper ze fijn. Was de bleekselderij en de winterwortel en snijd ze in stukjes. Fruit in een soeppan de uien, stukje bleekselderij en winterwortel in olijfolie. Laat mooi kleuren, doe dan de tomatenpuree erbij en laat even meestoven. Blus met de cognac. Roer er 4 eetlepels bloem doorheen en laat even staan. Giet er dan ongeveer 2 liter water op, roer alles goed door elkaar en laat het 35 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de bouillabaisse bijna aan de kook en leg dan de witte vis en de mosselen erin. Laat dit geheel enkele minuten garen.
Voor de dip doe je een paar schepjes bouillabaisse in een schaaltje. Pers de knoflook uit en doe deze samen met de mayonaise en het paprikapoeder erbij. Meng er ook wat garnaaltjes doorheen.
Rooster de sneetjes brood en steek er sterretjes of andere figuurtjes uit.
Maak de bouillabaisse af met de fijngehakte peterselie en serveer het met de dip, de sterrentoastjes en geraspte kaas.
Bron: njam.tv