Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich

Feestrecepten
Speculaas tiramisu
Speculaas tiramisu
Ons ambachtelijke speculaas smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Of gewoon een stukje tussendoor. Maar wist je dat het ook als mooi ingrediënt kan dienen voor een heerlijke speculaas tiramisu? Een verrassend dessert rond Sinterklaas.
Ingrediënten - 4 pers.
- 250 gram mascarpone
- 50 gram witte suiker
- 250 ml slagroom
- 1 kop koffie (sterk), afgekoeld
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel cacao
- 16 tot 10 speculaasjes
- daarnaast heeft u 4 glaasjes (of 1 grote schaal) nodig

4 pers.
Bereiding
Klop de slagroom met 25 gram suiker stijf en zet dit zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gram suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar. Dip de speculaasjes een voor een kort in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat speculaaskruimels op de bodem en schep wat van het mascarponemengsel erop. Verdeel hier weer wat speculaas op en maak zo laagjes.Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om ze een nacht te laten staan. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacoa. Leuk is om bijvoorbeeld een figuurtje uit stevig papier te knippen en deze op de bovenste laag van de mascarpone te leggen en hier overheen cacao te strooien.
Je kunt deze tiramisu ook in een grote schaal maken i.p.v. in kleine glaasjes. Hierbij hoef je de speculaas niet te verkruimelen.
Bron: leukerecepten.nl