Speculaas wentelteefjes

Speculaas wentelteefjes

Een echte Sint geeft iets oude boterhammen een tweede kans. Maar dan natuurlijk wel met zijn eigen tintje. Deze Speculaas wentelteefjes zijn hier een mooi en lekker resultaat van. En maak er om het feest compleet te maken een heerlijke smoothie bij!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 8 sneetjes brood; liefst een licht soort, mag oud zijn
  • 12 speculaasjes
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker of rietsuiker
  • 1 klontje boter of plantaardige bakboter
  • 2 bananen
  • 4 grote mandarijnen
  • 1 sinaasappel
  • 200 gr Griekse yoghurt
Speculaas wentelteefjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Neem een diep bord en klop daarin de eieren los. Roer vervolgens met een garde of vork de melk en suiker door het eimengsel heen, totdat de suiker volledig is opgelost. Verkruimel de speculaas en voeg dit toe aan het mengsel. Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. Strooi er nog wat verkruimelde speculaas over. Verhit de boter in een koekenpan. Leg, afhankelijk van het formaat van de pan, één of twee sneetjes brood in de hete koekenpan. Bak ze stevig en goudbruin aan beide zijden. 

Voor de smoothie:  Was de sinaasappel en rasp wat van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappel en de mandarijnen. Voeg de banaan en de zest toe aan het sap. Giet dat op de Griekse yoghurt, en meng het geheel met de staafmixer of blender tot een smoothie. Serveer deze bij de wentelteefjes.

Wat dacht je van deze recepten?