Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich

Feestrecepten
Taaitaai misu
Taaitaai misu
Zelf een draai geven aan iets lekkers van je bakker? Zorg voor vier mooie glazen, een handmixer, een kwast, een spuitzak of lepel en de onderstaande ingrediënten. Daarmee maak je binnen een half uur dit klassieke, maar toch heel verrassende dessert.
Ingrediënten - 4 pers.
- 12 taaitaai poppetjes of 6 grote taaitaai poppen
- 60 ml sterke koffie of espresso, op kamertemperatuur
- 4 el amaretto of 2 el amandelextract
- 300 ml slagroom, 30% vet
- 400 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- rasp van twee flinke sinaasappels
- handvol pepernoten, grof gemalen
- 2 el cacao

4 pers.
Bereiding
Snijd de taaitaai poppetjes in de lengte in plakjes en meng de koffie met de amaretto. Zet beide aan de kant tot gebruik. Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot de dikte van Griekse yoghurt. Roer de mascarpone en het sinaasappelrasp er doorheen. Bekleed de bodem van elk glas met plakjes taaitaai. Besprenkel deze met een kwast met het koffie-amarettomengsel. Spuit met een spuitzak (of gebruik een lepel) een laagje van het mascarponemengsel over de taaitaai koekjes. Ga zo door met laagjes maken tot de crème op is. Je eindigt met een laagje mascarponecrème. Maak de taaitaai-misu af met de gemalen pepernoten en een snuf cacao.Bron: Ambachtelijke bakkerij