Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich
Thaise garnalenburger
Een 'anders dan anders' broodje hamburger. Hoewel, het broodje is natuurlijk zo'n heerlijk zacht wit (of bruin) bolletje. De burger is een ander verhaal. Die maak je zelf van... gamba's!
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 zachte witte bolletjes
- 400 gram gepelde rauwe gamba’s
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember
- 40 gram sperziebonen
- 1 lente ui
- 1 ei
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel rietsuiker
- 4 eetlepel loempia-saus
- Sap van een ½ limoen
- Zonnebloemolie om in te frituren
- Paksoi bladeren of spinazie voor garnering
4 pers.
print
Bereiding
Maak de garnalen schoon en doe ze in een keukenmachine. Voeg de currypasta toe. Pel de sjalot en knoflook en doe die bij de garnalen. Schil de gember, hak fijn en voeg toe. Maak de sperziebonen schoon, snij in stukjes en voeg toe. Snij de lente ui in stukjes en voeg toe. Klop het ei los en voeg samen met de vissaus, limoensap en rietsuiker toe. Draai het geheel fijn en breng op smaak met zout. Meng hier 300 gram bloem door. Laat het mengsel minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.Maak van de massa kleine ronde schijfjes van ongeveer 5 centimeter en 1½ centimeter dik. Verhit in een kleine steelpan de zonnebloemolie en frituur hierin de schijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de broodjes open en beleg bodem met paksoi bladeren of spinazie, doe hierop de gebakken garnalenburgers en lepel hierover de loempia-saus. Leg het dekseltje op het broodje.
Bron: www.brood.net