Borrel brood van desem tripel abdij

Borrel brood van desem tripel abdij

Nog even spontaan borrelen met vrienden? Of met zijn tweetjes? Niks zo vervelends als dan niks lekkers in huis hebben. Dit simpele borrel brood staat binnen een mum van tijd op tafel en is erg lekker met ons tripel abdij brood! De zonnebloempitten, haver, maïs, lijn- en sesamzaad worden geweld in La Trappe Trappisten bier, hierdoor krijgt dit brood zijn specifieke heerlijke smaak.
 

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 desem tripel abdij
  • 50 tot 75 gram roomboter
  • Oregano naar wens
  • Knoflook naar wens
  • 6 Rozemarijn takjes
  • Zeezout
Borrel brood van desem tripel abdij
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zorg dat de boter zacht is en meng de oregano, zout en knoflook door elkaar. Heb je  wat tijd over? Doe dan voordat je dat knoflook en boter mengt, de knoflook even in de oven. Doe de knoflook bol met wat olijfolie in aluminium folie voor een half uurtje in de oven. 

Snij het desem brood in maar zorg dat je het niet helemaal doorsnijdt. Smeer het boter mengsel in de inkepingen en doe er een rozemarijn takje in. Doe dit in aluminium folie voor een kwartiertje in de oven. 

Gooi het aluminium folie niet weg! Heerlijk om nog een stukje brood in de overgebleven boter te dippen.

Tip: zorg dat je een desem brood op voorraad hebt in de vriezer, je kunt deze namelijk ook bevroren kopen in sommige van onze winkels. Ideaal als er onverwachts mensen langs komen. Dit borrelbrood is ook lekker met onze andere desem broden. 

Wat dacht je van deze recepten?