Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich

Vegetarische recepten
Rucola pesto
Rucola pesto
Brood met zelfgemaakte smeersels is heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Deze rucola pesto mak je met verse rucola, Italiaanse kaas en cashewnoten.
Ingrediënten - 4 pers.
1 versgebakken desembroodje125 gram rucola
50 gram cashewnoten
1 teentje knoflook
30 gram Parmezaanse kaas
80 ml olijfolie, niet te scherp van smaak
2 eetlepels citroensap
zwarte peper, gemalen
grof zeezout, gemalen

4 pers.
Bereiding
Was de rucola en maak het droog, liefst in de slacentrifuge. Rasp de kazen met een fijne rasp. We kiezen hier voor een mengsel van Parmezaanse kaas en pecorinokaas. Pecorinokaas is gemaakt van schapenmelk, is vetter en bevat meer zout, wat heerlijk smaakt in deze pesto. is.Doe de teentjes knoflook met wat grof gemalen zout in de vijzel en meng dit tot een soort knoflookpasta.
Doe de rucola erbij met nog wat grof zeezout. Vijzel dit tot een groen sapje.
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan is het tijd om naar smaak citroensap en grofgemalen peper en zout toe te voegen. Proef en meng bij tot je pesto goed op smaak is.