Feestrecepten
- Verse kaneelbroodjes
- Paasbrood met Pasha
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Knoflookbrood met Kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Monchou dessert
- Speculaastrifle met pepernoten
- Taaitaai misu
- Traktatie: kaasstengel giraffen
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Chorizo broodrondjes
- Stoofperen smoothie
- Ovenschoteltje van kerststol
Vegetarische recepten
- Rucola pesto
- Bruschetta tomatensalsa
- Gegrilde groenten met tijm
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Italiaanse broodsalade
- Broodcroutons
- Energieknabbels ontbijttaart
- Brood bonbons
- Broodtrifle
- Geitenkaas met mosterd
- Vega fiesta broodje
- Toast met vega scrambled eggs
- Rozijnenbrood met roomkaas en banaan
- Gele paprika soep
- Duinen stokbrood met Hüttenkäse
- Pizzaboterhammen
- Duinen Kaassneetjes
- Desem brood met manchego en vijgen
- Eierkoek traktatie
- Clubsandwich aubergine
- Guacemole op een dikke snee desem wit brood
- Borrel brood van desem tripel abdij
- Paasfondue
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Energieknabbels vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Thaise salade met croutons
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Brood hapjes
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Kinderwraps van brood
- Low carb broodjes met Hüttenkäse en rauwe ham
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Kampioentjes met geitenkaas en bacon
- Kampioentje gerookte kip en rucola
- Duinen volvezel clubsandwich

Visrecepten
Desembrood met paling-teriyaki
Desembrood met paling-teriyaki
Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 desembrood (naar keuze)
- 400 gr gerookte palingfilet
- 2 dl teriyaki-saus
- 1 el zonnebloemolie
- 1/2 komkommer
- 2 witlof
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gemberpoeder

4 pers.
Bereiding
Verwarm het desembrood in de oven. Snij er 4 plakken van 1 cm dik af. Hak de knoflook en sjalot fijn en fruit deze zachtjes met de zonnebloemolie in een koekenpan. Blus af met de teriyaki-saus en laat even inkoken met de gemberpoeder. Snij de paling in mooie stukjes van 3 à 4 cm en verwarm deze even mee in de saus. De saus mag niet meer koken. Was de komkommer en snij deze in reepjes. Verwijder het kontje van de witlof zodat de blaadjes los vallen. Verdeel de komkommer en witlof speels over het broodje en schep hier bovenop de paling. Extra lekker als je dit gerecht bestrooit met geroosterde sesamzaadjes!Bron: www.brood.net