Opbrengst Skate4AIR 2018

Opbrengst Skate4AIR 2018

Skate4AIR 2018 is officieel afgesloten met de overhandiging van de cheque van Skate4AIR aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) met de totale opbrengst van deze editie.

Dit jaar is er door alle deelnemers van Skate4AIR 416.164 euro opgehaald. Hieraan hebben de Meesterbakkers flink bijgedagen. Bijna 15.000 euro is er opgehaald door het verkopen van Skate4AIRcake. Heeft u ook genoten van die overheerlijke winterse kruidencake? Dan heeft u bijgedragen aan deze opbrengst. Hartelijk dank daarvoor!

SKATE4AIR
Skate4AIR zamelt geld in voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage schaatsten ruim 200 Skate4AIR deelnemers kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden en lieten zich hiervoor sponsoren. Ook een groep schaatsers uit Westland schaatste mee onder de naam Team Westland Skate4AIR, met o.a. Meesterbakker Arjan Roodenrijs.

 

Ambassadeur Jochem Uytdehaage met de cheque.

Onderzoek naar taaislijmziekte
Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar taaislijmziekte. Deze chronische ziekte is erfelijk en niet te genezen. Patiënten hebben ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Deze combinatie is slopend en resulteert in lange ziekenhuisopnames. Onderzoek naar medicijnen voor de patiënten levert goede resultaten op. Sommige patiënten kunnen het medicijn Orkambi gebruiken. Als dit aanslaat worden de klachten fors minder. Zo zijn er patiënten die door gebruik van Orkambi weer (gedeeltelijk) kunnen werken en sporten in plaats van ziek in bed te liggen. Anderen hoeven minder nare bijwerkingen van proefmedicijnen te doorstaan, doordat Skate4AIR het project ‘Mini Darmpjes’ ondersteunt. Er wordt een darmpje gekweekt vanuit lichaamseigen materiaal van de patiënt. Hierop worden medicijnen buiten het lichaam uitgetest waardoor de patiënt veel eerder beschikking heeft tot de medicatie die bij hem of haar past. Nederland loopt voorop in dit onderzoek, mede door de bijdrage van Skate4AIR, geweldig!

Sponsors
De SKATE4AIR actie wordt ondersteund door sponsorbijdragen van talloze bedrijven en sympatisanten, waar wij heel dankbaar voor zijn. Om er een paar te noemen: Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk, Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze organisaties staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. Samen sterk voor SKATE4AIR!

< Terug naar het nieuws overzicht