Progrestaart

Heerlijk luchtig

Een fantastische combinatie van schuim en slagroom, één van de kenmerkende specialiteiten van Meesterbakker van Iersel. De progrestaart bestaat niet uit deeg of beslag, maar schuim  Het begint met  eiwitten stevig te kloppen, daaraan wordt een deel suiker toegevoegd. De juiste verhouding is van essentieel belang voor de smaak en de structuur. Het beslag wordt gebakken in de oven waardoor het vocht verdampt, en er een luchtige brosse plak ontstaat. Door de Juiste en kritisch gekozen temperatuur van de oven, gaat het vocht uit het beslag in damp over en zet de aanwezige lucht uit Waardoor extra luchtigheid ontstaat. Deze plak wordt gevuld met luchtige verse slagroom. Deze typisch Tilburgse lekkernij is rondom aangezet met nougatine en hazelnootstukjes en wordt tenslotte stijlvol gedecoreerd.

Deze processen zorgen voor een volume uitbreiding en vandaar de naam. Progres is zoiets als uitbreiding, vergroting, vermeerdering. Het beslag zet uit en vergroot of vermeerdert zich en dit heet ‘progres’.

We maken progresgebakjes, deze zijn per stuk verkrijgbaar. Progrestaarten zijn er voor 6, 8 en 12 personen.